open-navfaktor-logo
search
ASPPF
Seminar za premijerligaše: Kako graditi i održavati fudbalske terene
Svoja znanja i iskustva sa učesnicima seminara podijelit će Barbara Zanelli (Hrvatska), Bojan Jovanović (Engleska), Gorazd Nastran (Slovenija) i Benjamin Imamović (BiH)
11.12.2019. u 11:04
get url
text

Jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine okončano je mečevima 19. kola koji su odigrani proteklog vikenda.

Zimska pauza stigla je u pravo vrijeme jer su pojedini tereni u našoj zemlji polako prestajali ličiti na fudbalske travnjake i pretvarati se u obične kaljuže.

Bosanskohercegovački fudbal već odavno kuburi s problemima kvalitetnih terena, a osim travnjaka na Grbavici i Bilinom polju sve ostale podloge na premijerligaškim terenima nalaze se u poprilično lošem i dotrajalom stanju, dok neke nisu promijenjene već godinama.

Asocijacija studenata Poljoprivredno - prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu održat će zanimljiv seminar pod nazivom "Fudbalski tereni – načini izgradnje i metode održavanja" koji je zakazan za 17. decembar ove godine sa početkom u 10 sati.

Seminar koji ASPPF organizuje u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke, te N/FSBiH održat će se u prostorijama Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu (sala A2), a prema nepotvrđenim informacijama seminaru bi trebali prisustvovati i predstavnici svih premijerligaških klubova iz naše zemlje.

Svoja znanja i iskustva sa učesnicima seminara podijelit će Barbara Zanelli (Hrvatska), Bojan Jovanović (Engleska), Gorazd Nastran (Slovenija) i Benjamin Imamović (Bosna i Hercegovina).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.