navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Manifestacija

Senaid Memić: Drago mi je da se odmori planiraju prema Ilidžanskom festivalu

Oduvijek volim festival i slobodno mogu reći da je dio mene, dio cijelog mog života. Pjesmu, posebno sevdalinku njegujem otkad znam za sebe, tako će biti i ubuduće, naveo je Pitić

Objavljeno: 30.07.2019. u 14:39
get url
text
Detalj sa press-konferencije
Detalj sa press-konferencije

Sve je spremno za Festival narodne muzike "Ilidža 2019". Sedamnaest pjevača predstavit će se u petak navečer u takmičarskoj noći. Organizator je Općina Ilidža, a ova tradicionalna kulturno-muzička manifestacija trajat će od 1. do 3. augusta, kako je saopćeno na današnjoj press konferenciji koja je održana u lijepom ambijentu ilidžanskog hotela Hercegovina.

Prisutne novinare je pozdravio portparol Ilidžanskog festivala Amir Saletović, a onda su se obratili načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, Sejo Pitić koji će dobiti posebno priznanje za očuvanje sevdalinke, organizator takmičenja harmonikaša Edo Krilić, Hanka Paldum, te profesor Emir Merjemić.

Kako je kazao načelnik Memić, ovo je jedan od najznačajnijih muzičkih i kulturnih događaja na našim prostorima i treba ga njegovati.

- Trudit ćemo se da festival svake godine bude još bolji i uspješniji jer jako je važno da njegujemo svoju tradiciju i kulturnu baštinu. Danas nam je potrebno dosta relaksacije, odmora, smijeha, dobrih trenutaka, a ova manifestacija sve to ima, zapravo Ilidža 2019 je odmor za dušu. Prije nekoliko dana sreo sam jednog čovjeka koji živi u Australiji, koji mi je rekao da je svoj odmor u domovini planirao prema Ilidžanskom festivalu. Zbog toga mi je posebno drago - poručio je, između ostalog, Memić.

{$galerijaFotografija}

Pitić je naveo da nije očekivao ovu nagradu, ali svakako mu mnogo znači da su organizatori prepoznali njegovu ljubav prema sevdalinci i dobroj pjesmi.

- Oduvijek volim festival i slobodno mogu reći da je dio mene, dio cijelog mog života. Pjesmu, posebno sevdalinku njegujem otkad znam za sebe, tako će biti i ubuduće – naveo je Pitić.

Merjemić i Krilić također su poručili da ovaj festival ima dušu i da je jako važno da se njegova tradicija održi. Nakon press konferencije obavljen je i žrijeb učesnika takmičarske večeri, a među zvanicama je bila i Slađana Mandić, koja će nastupiti u revijalnom dijelu programa.

Već petu godinu zaredom Hayat televizija je tehnički organizator i medijski pokrovitelj ove manifestacije.

IMG-af23d2447bc764aaba23147bdc7d6770-V.jpg
1 od 316
left-arrowright-arrow