open-navfaktor-logo
search
Polufinalisti
Senzacionalni Klis ispisao je i historiju Kupa Bosne i Hercegovine
Eurogol Mirze Pirije iz 40. minute četvrtfinalnog susreta Kupa Bosne i Hercegovine protiv Zvijezde 09 bio je dovoljan ekipi Klisa da ispiše najsvjetlije stranice klupske historije.
11.03.2021. u 07:53
get url
text

Ono što fudbaleri člana Druge lige FBiH - grupa Jug nisu uspjeli u sezoni 2018/2019, kada je od njih bolja u dvomeču bila Sloga Gornje Crnjelovo, sada im je pošlo za rukom.

Tim iz Buturović Polja plasirao se među četiri najbolja tima u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u našoj zemlji gdje mu društvo pravi aktuelni prvak Sarajevo, te sastavi Tuzla Cityja i Borca.

VEZANI TEKST - Euforija u Buturović Polju: Zanimljiva objava Klisa nakon plasman u polufinale Kupa BiH

Plasman u polufinale Kupa BiH neosporno je najveći uspjeh u historiji kluba koji je osnovan 1995. godine, a koji svoje domaće susrete igra na stadionu "Seid Padalović".

No, to nije jedini razlog zbog kojeg u Klisu mogu biti ponosni na svoj uspjeh. Naime, ekipa iz Buturović Polja prvi je trećeligaš, računajući fudbalske rangove u našoj zemlji, koji je izborio plasman u polufinale otkako u Kupu BiH učestvuju klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine, tačnije od sezone 2000/2001.

U polufinalu će se igrati dvije utakmice (7. i 21. april), a zbog činjenice da se susreti ove faze Kupa BiH mogu igrati samo na stadionima licenciranim za mečeve Premijer lige, Klis svoj domaći susret neće moći igrati u Buturović Polju, niti u Konjicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.