Kongres u Sarajevu

Šepić ponovo izabran za predsjednika, Kasumović napušta Nezavisni blok

Objavljeno: 14.04.2019. u 16:35

Mediji nisu bili obaviješteni o održavanju Kongresa, a na zvaničnoj Facebook stranici Nezavisnog bloka jučer je saopćeno da su održani unutarstranački izbori u NB na nižim nivoima, te da će se predsjednik birati danas

FOTO: ARHIV

FOTO: FACEBOOK

Senad Šepić izabran je za predsjednika Nezavisnog bloka na danas održanom Kongresu stranke.  Drugi kandidat za predsjednika bio je Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice. 

Mediji nisu bili obaviješteni o održavanju Kongresa, a na zvaničnoj Facebook stranici Nezavisnog bloka jučer je samo saopćeno da su održani unutarstranački izbori na nižim nivoima, te da će se predsjednik birati danas. 

Nakon Kongresa Fuad Kasumović , kako je rekao medijima i potvrdio na društvenim mrežama, odlučio je napustiti sve funkcije u ovoj stranci jer je nezadovoljan načinom izbora lidera stranke.

Veoma buran period i previranja u Nezavisnom bloku traju već duže vrijeme, a već nekoliko članova za kratko vrijeme napustilo je ovu stranku.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije