open-navfaktor-logo
search
Stoper Sarajeva
Šerbečić o mogućim protivnicima u Evropskoj ligi
Ovog ljeta upravo iz Rosenborga na posudbu u Bordo ekipu stigao je Besim Šerbečić
22.07.2019. u 15:44
get url
text

Voljom žrijeba fudbaleri Sarajeva u trećem pretkolu Evropske lige dočekuje poraženu ekipu iz duela Bate Borisov - Rosenborg.

Ovog ljeta upravo iz Rosenborga na posudbu u Bordo ekipu stigao je Besim Šerbečić, stoper koji je postao neizostavna karika tima. U slučaju da Sarajevo u trećem kolu bude igralo utakmicu protiv Rosenborga, Šerbečić ima pravo nastupa.

- Što se tiče žrijeba, u ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika, Tako je i u ovom slučaju – bez obzira na to s kim budemo igrali možemo očekivati kvalitetnu utakmicu, a mislim da ekipa poput naše ima realne šanse za prolaz dalje. U utakmicama protiv Celtica dali smo sve od sebe, a tako će biti i u narednom periodu. Znam da će svaki od nas dati svoj maksimum na terenu, i upravo to je razlog mog optimizma - kazao je Šerbečić u izjavi za zvanični sajt kluba sa Koševa.

Poraženog iz duela Bate Borisov - Rosenborg,  Sarajevo ugostit će na stadionu Asim Ferhatović Hase. Prva utakmica bit će odigrana 8.augusta, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.