open-navfaktor-logo
search
Uoči derbija
Šerbo: Velež nam je dužnik, Dudić: Krnjav sastav
Trener Veleža Feđa Dudić kazao je da je gostovanje na Grbavici izazov za njega kao trenera, ali i igrače
06.12.2019. u 12:00
get url
text

Posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva Željezničar dočekuje na prvom mjestu. Plavi žele tu i ostati nakon subotnje utakmice protiv Veleža.

- Dolazi nam ekipa koja nam je možda i dužnik. Jedini tim koji nas je nadigrao iako smo izvukli povoljan rezultat. Atmosfera u ekipi je odlična, svi su spremni izuzev kartoniranih fudbalera. Uz maksimalnu podršku naših navijača koje očekujemo u velikom broju, nadamo se osvajanju tri boda i prezimljavanju na prvom mjestu - rekao je član stručnog štaba Željezničara Bakir Šerbo.

Trener Veleža Feđa Dudić kazao je da je gostovanje na Grbavici izazov za njega kao trenera, ali i igrače.

- Očekujemo jednu dobru utakmicu i vrhunsku posjetu. Željezničar je na prvom mjestu, mi smo pobijedili zadnju meč (Radnik op.a.). Očekujem i veliki broj naših navijača. Puno je lakše spremiti utakmicu kada pobijediš. U dobrom rasploženju dočekujemo susret. Cijenimo Željezničar, prvi su na tabeli i nisu bez razloga tu. Trener Amar Osim je ikona Premijer lige BiH. Jako dobro vodi ekipu. Međutim, mi ćemo imati svoje načine da se predstavimo publici, iako smo u krnjavom sastavu. Malo su nas stisli kartoni, malo povrede. Pokazali smo u Bijeljini da kada smo pravi možemo napraviti dobar rezultat, tako da isto očekujem na Grbavici - rekao je Dudić.

Meč između Želje i Veleža na programu je u subotu od 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.