open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Sergej Jakirović: "Nisam nikoga fizički napao, to je najveća neistina u priči iz Trebinja"
Sergej Jakirović, trener mostarskog Zrinjskog, posljednjih dana glavna je tema medija u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.
19.10.2022. u 12:38
get url
text

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je na iznenađenje mnogih i ničim izazvan dobio mjesto u startnoj postavi Zmajeva 12. oktobra 2005. godine na Marakani protiv Srbije i Crne Gore, učesnik je incidenta koji se dogodio u nedjelju u Trebinju.

Nakon remija Leotara i Zrinjskog (1:1) desilo se mnogo ružnih stvari. Domaći su optužili Nemanju Bilbiju, kapitena Mostaraca, da je psovao "mrtvu majku", a potom je došlo i do fizičkog obračuna na pakringu ispred svlačionica.

Jakirović je u opširnom razgovoru za Večernji govorio o mnogim temama, pa i o incidentu na Policama.

- Svjestan sam odjeka koji je dobila situacija koja se dogodila u Trebinju. Žalostan sam ponajprije što moramo o tome govoriti nakon te utakmice. Moram istaknuti nekoliko nepobitnih činjenica. Prije svega, naglašavam kako nisam osoba agresivne naravi i fizički sukobi nisu dio moga svijeta. To naglašavam jer sam svjestan da sam očiglednom i ciljanom manipulacijom predstavljen kao nasilnik, a izvan konteksta sveukupne priče.

Smatram da takva tendencija dolazi iz jasnog animoziteta prema klubu i meni lično. Prije svega, nisam nikoga fizički napao u kontekstu tučnjave. To je najveća neistina u ovoj priči.

Moja reakcija bila je samoodbrana nakon guranja od kapitena Leotara. Prije toga napadnut sam najprije na press konferenciji pa kasnije i na parkingu. Napadnuta je moja ekipa i moj stručni štab - kazao je Jakirović za Večernji dodavši:

- Reagovao sam u samoodbrani i zaštitnički jer ne dopuštam da nas iko fizički ugrožava. To je crvena linija preko koje ne mogu prelaziti. Moram dodati kako nisam sretan zbog svih tih događaja. Također sam svjestan da ja, kao trener, imam najveću odgovornost i kako fizički sukobi nisu nešto čemu je mjesto u fudbalu.

Smatram kako je sve dobilo nepotrebnu dimenziju sukoba. Svi mi koji radimo u fudbalu znamo da su emocije velike i da nekada strasti prerastu razum. Pozvao bih sve u bh. fudbalu da se više posvetimo fudbalu, a manje drugim ružnim stvarima. Tek tada će naša liga osjetiti napredak. Sve ovo ne navodim nipošto kao opravdavanje samoga sebe. Kao što sam rekao, branio sam se i na to imam pravo.

U nastavku pogledajte i videosnimke iz Trebinja i procijenite sami šta se događalo nakon meča Leotar - Zrinjski. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.