open-navfaktor-logo
search
Skupljao potpise
Sergej Trifunović pretučen u centru Beograda: "Jel' ti ovo Vučić kupio?"
Lider Pokreta Slobodnih građana Sergej Trifunović napadnut je danas u Beogradu ispred Ruskog cara u Knez Mihailovoj tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore.
31.05.2020. u 15:51
get url
text

Kako je za Blic rečeno u PSG-u, Trifunoviću je prišao prolaznik i nakon kratke verbalne rasprave udario ga je šakom u glavu.

- Skupljali smo potpise u Knez Mihailovoj i sve je teklo normalno. Trifunović se u svom maniru šalio sa prolaznicima i u jednom trenutku je prišao čovjek. Muškarac je viknuo Sergeju: "Jel' ti ovo Vučić kupio", zatim ga je odgurnuo i udario šakom u glavu. Trifunović mu nije uzvratio i nakon toga se situacija smirila - rekao je izvor Blica iz PSG-a.

 Kako Blic saznaje, dvojica napadača na Trifunovića su uhapšeni, prema nezvaničnim informacijama riječ je o Miloradu Đ. i Željku A.

Povodom ovog incidenta oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova, rekavši da je u centru Beograda došlo do narušavanja javnog reda i mira.

- Kako se sumnja, Ž. A. (67) udario je zatvorenom šakom, nakon kraće rasprave, predsjednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, a potom je u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M. Đ. (66) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta - navodi se u saopćenju.

 Policija je, kako se dalje navodi, spriječila veće incidente i odmah privela dvojicu muškaraca i o svemu obavijestila nadležno tužilaštvo, koje će odlučiti o daljem toku postupka.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.