open-navfaktor-logo
search
Portugal
Šest fudbalskih stadiona nije prošlo zdravstvenu inspekciju
Fudbalski savez Portugala objavio je da šest od 15 stadiona, koji žele biti domaćini ligaških utakmica kada se takmičenje nastavi sljedećeg mjeseca, nije prošlo zdravstvenu inspekciju, prenosi Anadolu Agency (AA).
20.05.2020. u 16:36
get url
text

Naime, da bi se igrale utakmice svi stadioni moraju biti u skladu s nizom zdravstvenih mjera koje su propisale lokalne vlasti u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Iz FS Portugala su kazali da su stadioni lidera lige Porta i drugoplasirane Benfice među devet koji su prošli inspekciju lokalnih zdravstvenih vlasti. Stadioni koji nisu prošli pripadaju manjim klubovima. Njima će biti omogućeno da urade neophodne promjene na stadionima prije nego što bude sprovedena druga inspekcija.

Portugalska liga trebala se nastaviti krajem maja, ali je početak odgođen do 4. juna, kako bi klubovi imali dovoljno vremena da zadovolje stroge zdravstvene mjere na stadionima i kako bi se obavili testovi svih igrača, trener, sudija i službenih lica na koronavirus.

Primeira liga je prekinuta 13. marta zbog globalne pandemije, a u tom trenutku, nakon 24 odigrana kola, vodio je Porto sa 60 bodova, jednim više od drugoplasirane Benfice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.