open-navfaktor-logo
search
Beskrajna ljubav
Šest godina u Rimu: Edin Džeko izmamio osmijeh na lice "čeličnog" Josea Mourinha
Beskrajna ljubav. Ona koja je procvjetala između Rome i Edina Džeke 6. augusta 2015, prije šest godina, kada ga je dočekalo više od tri hiljade obožavatelja u Rimu, i dalje traje.
06.08.2021. u 09:36
get url
text

Šest godina kasnije, Bosanac je i dalje u središtu projekta, spreman je predvoditi napad Rome, nakon što je iza sebe ostavio nezadovoljstvo iz prošle sezone.

VEZANI TEKST - Edin Džeko ponovo strijelac za Romu, Jose Mourinho aplaudirao

Italijanski mediji pišu da je dolazak Josea Mourinha neizbježno utjecao na volju Dijamanta (260 nastupa i 119 golova u dresu Rome) da ostane na Olimpicu.

- Nakon što je razgovarao s Portugalcem, Džeko je ostavio po strani mogućnost napuštanja glavnog grada. Činjenica da nisu stigle atraktivne ponude utjecala je na konačni izbor, a njegov ostanak nikada nije bio problem za Vučicu koja Džeku smatra posebnim igračem, s obzirom na njegov utjecaj na svlačionicu. Svlačionicu u kojoj se već osjeća pozitivna atmosfera - piše Il Tempo.

A da ima istine o Džekinom utjecaju na svlačionicu potvrđuje i osmijeh na licu "čeličnog" Josea Mourinha. Golovi u pripremnim utakmicama najava su da od Dijamanta možemo očekivati dobru sezonu, a to je ono što raduje i Mourinha. 

Kapiten Zmajeva je u dosadašnjim kontrolnim susretima postigao tri gola za Vučicu. Dva puta je pogađao protiv mađarskog Debrecena, a zatresao je i mrežu portugalskog Belenensesa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.