open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
Šest povratničkih porodica u Bijeljini dobija trajni smještaj
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničku populaciju u Bijeljini i Janji, gdje je sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem i predstavnicima povratnika razgovarao o nastavku izgradnje najznačajnije infrastrukture u povratničkim sredinama.
29.06.2021. u 16:41
get url
text
Edin Ramić u posjeti Janji i Bijeljini

Kako je saopćeno iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, sa šest povratničkih porodica potpisani su ugovori o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata. Korisnici su odabrani putem javnog poziva Ministarstva. Definirani i drugi projekti od značaja za povratnike u Bijeljinu i Janju.

- Projekat stambenog zbrinjavanja je nama jedan od dražih projekata. Čitave porodice imaju korist, pogotovo ako su brojnije, pa su razlozi javljanja korisnika potrebe za proširenjem objekata zbog povećanja broja članova porodica. Ako takve porodice trajno stambeno zbrinete, njihove potrebe su zadovoljene i mogu se baviti drugim životnim pitanjma, školavanjem djece, zaposlenjem i tako dalje. Nastavljamo izgradnju putne komunikacije i drugih infrastrukturnih projekata u ovoj povratničkoj zajednici. Saradnja sa gradskom upravom Bijeljina će biti nastavljena kako bi povratnici, kao krajnji korisnici, osjetili efekte te saradnje - kazao je Ramić.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica finansira izgradnju vakufske kuće za potrebe Medžlisa Islamske zajednice Janja.

- Sa predstavnicima Medžlisa IZ Janja obišli smo objekat koji je završen. Vjerske zajednice okupljaju mlade i nephodni su im uslovni i funkcionalni objekti. Medžlis Janja je jedan od organizovanijih medžlisa u povratničkim sredinama. Uvijek ih rado pomognemo jer i sami obrađuju i rekultivišu velika vakufska imanja i time su samoodrživi - rekao je Ramić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.