Tragedija

Šestero mrtvih u saobraćajnoj nesreći u Švedskoj

Objavljeno: 12.01.2019. u 18:06

Iz švedske rudarske kompanije "Kaunis Iron" potvrdili su da se jedan njihov kamion sudario sa drugim vozilom sjeverno od sela Masugnsbyn, u Kirunu, blizu granice s Finskom

Najmanje šest osoba poginulo je, a jedna je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u sjevernoj Švedskoj. Lokalni mediji navode da je u poslijepodnevnim satima došlo do sudara kamiona jedne rudarske kompanije i minibusa. 

Iz švedske rudarske kompanije "Kaunis Iron" potvrdili su da se jedan njihov kamion sudario sa drugim vozilom sjeverno od sela Masugnsbyn, u Kirunu, blizu granice s Finskom. Naveli su i da vozač kamiona nije povrijeđen.

Švedski mediji navode da je u minibusu, koji je prevozio strance, smrtno stradalo šest od sedam putnika. Jedna osoba je hospitalizirana. Švedska policija je potvrdila da se dogodila nesreća, ali nisu dali informacije o žrtvama. 

Norveška novinska agencija NTB saopćila je da žrtve nisu iz susjednih nordijskih zemalja.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije