open-navfaktor-logo
search
Snaga kistova
"Sevdah" u Gazi Husrev-begovom Hanikahu: Ljepote BiH u vječnosti slikarskih boja
Ovogodišnji učesnici kolonije bili su istaknuti profesori i umjetnici iz 11 zemalja
27.08.2019. u 20:11
get url
text

U Gazi Husrev-begovom Hanikahu u Sarajevu večeras je otvorena izložba 7. Internacionalne umjetničke kolonije Sarajevo, na kojoj je od 21. do 27. augusta, "snagu kistova", odmjerilo 25 domaćih i svjetskih umjetnika.

Izložena djela predstavljaju "Sevdah" kroz koji se prožimaju ljepote Bosne i Hercegovine zarobljene u vječnosti slikarskih boja. 

Izložbu su prigodnim riječima otvorili turski ambasador u BiH, Haldun Koc, predsjednik BZK "Preporod" Sanjin Kodrić, te umjetnici organizatori Mirsada Baljić i Edin Numankadić. 

Umjetnička kolonija Sarajevo upriličena je u organizaciji Udruženja "Art Colony" i Galerije "Preporod" na čelu sa umjetnicom Mirsadom Baljić.

Ovogodišnji učesnici kolonije bili su istaknuti profesori i umjetnici iz 11 zemalja: BiH, Turska, S. Kipar, S. Makedonija, Grčka, Francuska, Italija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Kosovo.

Međunarodna izložba u prostoru Gazi Husrev-begovog Hanikaha u Sarajevu ostat će otvorena i naredna dva dana, nakon čega će biti premještena u Galeriju "Preporod".

{$galerijaFotografija}

Izložba "Sevdah" Gazi Husrev-begov Hanikah 27.08.2019.
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.