Severina, Goran Karan i Giuliano u novom spotu grupe "Providenca"

objavljeno: 13.12.2017. u 13:43

"Providenca" je splitska grupa koja se, nakon trogodišnjeg koncertnog djelovanja, publici odlučila predstaviti pjesmom "Takva sam ja", autora Gorana Karana i producenta Nikše Bratoša.

- Nakon velikog broja nastupa osjetile smo kako postoji potreba i prostor za pjesmama, kako bi rekli "za našu dušu" - kaže Mirella Meić.

- Zorica i ja vođene vlastitim muzičkim ukusom i reakcijama publike, kreirale smo program koji se obraća najviše ženskoj publici. Znači, dame biraju! - ističe Mirella Meić.

- Poželjele smo se osloboditi pritiska trendova i našom muzikom donijeti ljudima radost života – ističe Zorica Bučić i dodaje:

- Mirella i ja smo, nastupajući u mjuziklu "Naša bila štorija", imale priliku opet doživjeti muziku kao prvu ljubav.

Spot za pjesmu "Takva sam ja" sniman je u Splitu i Mariboru, a režirao ga je Matko Petrić. Uz Zoricu i Mirellu u spotu se pojavljuju Severina, Goran Karan i Giuliano.

- Prilikom gostovanja mjuzikla "Naša bila štorija" u Mariboru, došlo je do jedne zabavne situacije u kojoj smo Severina, Giuliano i ja, nakon što su nam Mirella i Zorica pokazale pjesmu, odlučili učestvovati i javno se zabaviti u njihovom spotu -ispričao je Goran Karan.

- Mirella i Zorica su posebne, imaju neku nevjerovatnu energiju. Meni je ovo preslatko - kaže Severina.

- Ma mi smo u "Štoriji" svi ka familja! Mirella je ovo lito bar pet puta spremala marendu za cilu ekipu, pa nisam smija ni reć da neću hahahaha - dodao je Giuliano.

Pogledajte video za pjesmu "Takva sam ti ja":