navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Filipini

Siargao je najbolje ostrvo na svijetu

Ako razmišljate o dalekim putovanjima i želite da odete na neko "pusto" mjesto, gdje ćete doživjeti neponovljivo iskustvo, onda je Siargao na Filipinima pravi izbor.

Objavljeno: 05.02.2020. u 10:46
get url
text

Niko ne ostaje ravnodušan na bijele pješčane plaže i mirne, skrivene i netaknute šume ovog pravog raja na zemlji. Siargao je ostrvo od 200.000 stanovnika i iako popularno, nije pretrpano turistima, što ovu destinaciju čini idealnom za bijeg od svakodnevnice.

Put do ovog rajskog ostrva je mala zavrzlama, što će putovanje učiniti pravom avanturom. Ne postoji internacionalni aerodrom na ostrvu, što znači da prvo morate da posjetite Manilu, Singapur, Seul ili Hong Kong.

Siargao je poznat i kao surferska prijestonica Filipina. Postoji čak 15 mjesta gdje možete da "lovite" savršene talase. Postoje mnogobrojne škole u kojima možete da savladate osnove ovog sporta. Ako pak niste ljubitelj vodenih sportova, možete da otkrivate misterioznu šumu, savršen kadar za fotografiju kraj stijena u plićaku Magpupungka. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Puedes conocer mejor este edén tropical si te adentras en sus manglares... ¡sobre el agua! #Siargao #Filipinas #viajeselcorteingles #unasonrisadeidayvuelta

A post shared by Viajes El Corte Inglés (@viajeselcorteingles) on