Sibirski policajac sebe proglasio reinkarnacijom Isusa, ima 5000 sljedbenika

Objavljeno: 07.10.17 u 11:07

Sergej Anatolyevitch Torop, bivši policajac sebe je proglasio Isusovom reinkarnacijom i osnovao "crkvu" koja broji 5000 članova. Torop se ženio dva puta i otac je šestero djece. Pustio je kosu i bradu, a nosi sandale preko čarape i bijeli plašt. Bivši vojnik Crvene armije tvrdi da se ponovo rodio 1991. godine. 

Torop: Ženio se dva puta i otac je šestero djece
Torop: Ženio se dva puta i otac je šestero djece

Za sebe je rekao da je reinkarnacija Isusa Krista ali da nije Bog?!

- Ali ja jesam živa riječ Boga Oca. Sve što Bog želi reći, on kaže da kroz mene - istakao je ovaj duhovni  vođa u selu Petropavlovka.

Oni koji su mu se pridružili odustali su od svojih života kako bi ga pratili, vegani su i zabranjeno im je pušenje, alkohol i novac. Oko 300 ih živi u drvenim kolibama u selu koje su nikle okolo crkve koja nije ucrtana niti u jednoj mapi.

Hiljade ih se doselilo blizu ovog mjesta kako bi bili blizu mesije. Znak za molitvu daje veliko zvono koje zazvoni tri puta dnevno. Vjernici kleknu na koljena i mole se. Sergej dane provodi slikajući u planinskoj kolibi u kojoj živi sa ženom i šestero djece, od kojih je jedno usvojeno.

- Imamo školu plemenitih djevojaka gdje pripremao naše djevojčice da budu buduće supruge i mladenke dostojnih muškaraca. Mora razumjeti da se ne smije izdizati iznad muškarca i da ne bude ponosna na svoju nezavisnost već da bude stidljiva, neprimjetna i slaba- rekao je jedan od članova kulta.

Vrijeme u ovoj crkvi se mjeri njegovim godinama, pa sada žive u 57. godini. Tokom posljednjih godina putovao je u Francusku, Italiju i Holandiju kako bi pridobio nove sljedbenike.