Kantonalni sud u Mostaru po ranije potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, a nakon razmatranja izjave o priznanju krivnje, danas je donio nepravomoćnu presudu kojom je Vanja Simeunović iz Sarajeva osuđen na dvije godine zatvora.

Također mu je izrečena mjera zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom-motornim vozilom A, A1, B, BE i B1 kategorije u trajanju od tri godine, od dana pravomoćnosti presude.

U Tužilaštvu podsjećaju kako je Simeunović 25. marta prošle godine u mjestu Drežnica kod Mostara, upravljajući automobilom "audi A5", s 1,13 promila alkohola u krvi, prouzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je na mjestu događaja smrtno stradao Nihad Demirović iz Ostrožca, dok su tri osobe povrijeđene.

Time je Simeunović počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi s krivičnim djelom ugrožavanja javnog saobraćaja.

- Po dobivanju pismenog otpravka presude, Tužilaštvo će odlučiti o poduzimanju daljnjih radnji u ovom predmetu - navodi se u saopćenju kantonalnog Tužilaštva.