open-navfaktor-logo
search
Nesuđeni Zmaj
Šimunović nakon pobjede: Igrali smo protiv rivala koji nije slab
Stoper škotskog kluba otkrio je da ga iz stručnog štaba Celtica nisu puno pitali za analizu Bordo tima već da su oni odradili odličan posao
10.07.2019. u 00:27
get url
text

Prvu+a utakmica prvog pretkola Lige prvaka između Sarajeva i Celtica pripala je škotskom timu rezultatom 3:1.

Nesuđeni bh. reprezentativac Jozo Šimunović kazao je kako je njegova ekipa ostvarila zacrtani cilj.

- Ostvarili smo ono po što smo došli, jako jednostavno s naše strane. Htjeli smo pobijediti i to smo na kraju i uspjeli, radujemo se revanšu. Igrali smo protiv rivala koji nije slab, prvaci su Bosne i Hercegovine, no mi smo došli ovdje sa jasnim ciljem kojeg smo ostvarili. Imamo još jednu utakmicu za odigrati u kojoj također želimo pobijediti - kazao je Šimunović.

- Očekivali smo da nas neće napasti i da će ostati na svojoj polovini što je malo teško jer se mora igrati strpljivo. Na kraju smo hvala Bogu uspjeli i pobijedili - prokmentarisao je Šimunovi.

Stoper škotskog kluba otkrio je da ga iz stručnog štaba Celtica nisu puno pitali za analizu Bordo tima već da su oni odradili odličan posao.

- Nisu me puno pitali, treneri su skautirali Sarajevo, a na nama igračima je da ih slušamo i radimo ono što nam kažu - dodao je fudbaler koji je nakon promjene sportskog državljanstva ipak odbio mogućnost da nastupi za BiH, iako je bio na pripremama naše selekcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.