open-navfaktor-logo
search
Neobjašnjiva smrt
Sin krunisanog princa UAE-a pronađen mrtav u Velikoj Britaniji
Sin emira Sharjaha pronađen je mrtav u kupaonici u kući u Sussexu, a londonska policija objavila je da se njegova smrt tretira kao neobjašnjiva
03.07.2019. u 11:00
get url
text

Sin krunisanog princa Ujedinjenih Arapskih Emirata pronađen je mrtav u svom domu u Velikoj Britaniji, objavili su lokalni mediji, prenosi Anadolu Agency (AA). Khalid Al Qasimi, koji je osnovao modni brend i izlagao kolekcije u Londonu i Parizu, bio je opisan kao "veliki filozof" na Instagram profilu svog brenda.

Sin emira Sharjaha pronađen je mrtav u kupaonici u kući u Sussexu, a londonska policija objavila je da se njegova smrt tretira kao neobjašnjiva. Njegov otac Sheikh Sultan bin Muhammad Al Qasimi na društvenim medijima je napisao da se o Khalidu "sada brine Bog".

-Khalid je hvaljen zbog upornog, ali osjetljivog istraživanja društveno-političkih pitanja, posebno vezanih za Bliski istok i ponekad zategnute odnose sa Zapadom, što je tema koja veoma bliska njegovom odgoju i srcu - kazao je njegov otac u saopštenju na Instagramu.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima je zbog smrti 39-godišnjeg Khalida Al Qasimija proglašena trodnevna žalost. Smrt Khalida Al Qasimija dogodila se 20 godina nakon što je njegov stariji brat Sheikh Mohammed bin Sultan bin Mohammed Al Qasimi, umro od predoziranja drogom u 24. godini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.