open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac BiH
Sinanović: Ne želim bilo kakvu medalju, želim postati prvak svijeta
Sinanović, koji je prvi bh. reprezentativac s upisanom pobjedom drugog dana takmičenja, odradio je dva vrhunska meča koja su mu značajno povećala samopouzdanje
23.10.2019. u 19:14
get url
text

Bosanskohercegovački kickboxer Edin Sinanović pobijedio je Poljaka Lukasza Kaczmarczyka, u svom drugom meču na 22. svjetskom prvenstvu u kickboxingu, koje se održava u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu.

Sinanović, koji je prvi bh. reprezentativac s upisanom pobjedom drugog dana takmičenja, odradio je dva vrhunska meča koja su mu značajno povećala samopouzdanje pred borbu za ulazak u četvrtfinale. Mladi borac izričito želi da osvoji zlatnu medalju na ovom prvenstvu svijeta.

- Veoma dobro sam se spremio za ovo takmičenje. Treninzi su bili naporni, imali smo dva puta pripreme s reprezentacijom što mi je mnogo pomoglo i sada sam sve bliže svom cilju. Ne želim osvojiti bilo koju medalju, želim osvojiti zlato i postati prvak svijeta - rekao je Sinanović za Fenu.

Očekuje da će medalje s ovog prvenstva odnijeti Igor Emkić, Ahmed Krnjić i Jasmina Merdić, ali i drugi predstavnici BiH koji su kvalitetni borci.

Selektor reprezentacije BiH Salko Zildžić zadovoljan je dosadašnjim nastupima reprezentativaca BiH, ali nije krio razočarenje zbog poraza Mesuda Selimovića u borbi za bronzanu medalju.

- Mislim da je Selimović mogao i morao dati više, ali imao je loš dan i nije uspio. Ne mogu biti nezadovoljan nastupima naših boraca. Posebno sam zadovoljan Sinanovićem koji je pokazao veliki motiv i želju za pobjedom. U kasnijim satima se nadamo pobjedama Harisa Bibera, Ahmeda Krnjića, Matije Paridžik i Jasmine Merdić. Biber ima za protivnika odličnog borca i ako prođe njega, put za medalju će mu biti lakši. Krnjić, Paridžik i Merdić će se boriti za medalje i nadam se uspjehu - rekao je selektor BiH.

Drugog dana SP-a prva četiri meča reprezentacije BiH okončana su porazima. Mesud Selimović je izgubio od predstavnika Turske Turguta Dagdagana, dok je Slađan Ostojić poražen od Poljaka Dominika Tomice.

Selimović, koji se borio za bronzanu medalju, u slučaju pobjede bi dobio priliku da se bori i za sjajnije odličje. Borbu protiv Dagdagana započeo je dobro i vodio dobrim dijelom meča, međutim predstavnik Turske je do kraja uspio preokrenuti borbu u svoju korist. Mladi Slađan Ostojić nije uspio savladati starijeg i iskusnijeg Poljaka Dominika Tomicu.

Amel Zajkić je poražen od Britanca Marcina Mazura, a nakon njega poraz je upisao i Dragan Rabota koji je izgubio od Rumuna Mariusa Coceana.

Uslijedila je pobjeda Edina Sinanovića protiv Poljaka Lukasza Kaczmarczyka, a u poslijepodnevnom programu Matija Paradžik će imati meč protiv Gizem Nur Cengiza iz Turske. Haris Biber će se boriti protiv Azerbejdžanca Ramala Aslanova, a u ženskoj konkurenciji oko 20 sati meč će imati Jasmina Merdić koju očekuje borba protiv Hrvatice Nives Radić.

Posljednji predstavnik BiH drugog dana SP-a bit će Ahmed Krnjić u duelu protiv Turčina Cemila Yildrima. Njihov meč počet će oko 20.20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.