open-navfaktor-logo
search
Timski rad
Sindikat KCUS-a organizirao četvrto druženje uposlenika
Generalna direktorica Sebija Izetbegović, izuzetno je ponosna na sve uposlenike KCUS koji su predanim timskim radom, zajedno sa menadžmentom, pokazali kako se uz pravilnu strategiju rada i razvoja mogu postići izvrsni rezultati
27.06.2019. u 15:51
get url
text

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu je održano četvrto druženje uposlenika u organizaciji Sindikata KCUS s ciljem njegovanja dobrih kolegijalnih odnosa, te informisanja uposlenika o svim bitnim dešavanjima.

Predsjednica Sindikata KCUS Dženana Hrustemović je tokom prezentacije iznijela podatke o radu ove organizacije.

- Sindikat KCUS Sarajevo je reprezentativni Sindikat, a na osnovu Rješenja Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS. Naša organizacija ima oko 2800 članova i najveći je Sindikat koji predstavlja zdravstvo na području Federacije BiH i jedan od najvećih u Bosni i Hercegovini. Sindikat KCUS Sarajevo okuplja sve profile radnika, prvenstveno veliki broj doktora njih oko 305, različitih specijalizacija te profesore i docente, medicinske sestre – tehničare oko 1930, kao i sve druge profile nemedicnskog osoblja. Sindikat KCUS Sarajevo je i član Nezavisnog strukovnog Sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH i na taj način ima svoju ulogu u  izradi i potpisivanju Kolektivnog ugovora na nivou FBiH - poručila je Hrustemović.

Istakla je kako sve Organizacione jedinice KCUS rade u punom kapacitetu i da na taj način doprinose kvalitetnom radu i higijeni ustanove.

Predsjednica Sindikata pohvalila je ekipu SU IMPULS koja je predstavljala KCUS na nedavno završenim XIV Sportskim susretima bolnica i kliničkih centara BiH u Neumu tzv. Medicinijadi, koja je dostojno i ponosno predstavljala KCUS i još jednom dokazala da ima vrhunske sportske ekipe. O tome i najbolje govore četiri zlatne medalje koje su osvojili uposlenici.

Generalna direktorica Sebija Izetbegović, izuzetno je ponosna na sve uposlenike KCUS koji su predanim timskim radom, zajedno sa menadžmentom, pokazali kako se uz pravilnu strategiju rada i razvoja mogu postići izvrsni rezultati.

- Efekti timskog rada vide se svakodnevno, počevši od brojnih pohvala bolesnika, do velikih svjetskih priznanja. Odlična organizacija rada, nabavka nove dijagnostičke i terapijske opreme, upošljavanje novih kadrova i stručno usavršavanje ljekara i medicinskog osoblja, popravljeni nekada devastirani međuljudski odnosi rezultirali su vidnim unaprijeđenjem rada KCUS. u ovom kratkom periodu urađeno više na zanavljanju dijagnostičke i terapijske opreme, nego u vrijeme višegodišnjih mandata bivših direktora. Osim nabavke opreme u KCUS su realizovani i projekti izgradnje novih prostorija za potrebe određenih klinika, kao i rušenje starih i trošnih objekata. Ovim projektima pruženi su neuporedivo bolji i savremeni uslovi za boravak bolesnika i rad uposlenika naglasila je Izetbegović.

Izetbegović je poručila da je KCUS prepoznatljiv po kvaliteti zdravstvenih usluga i izvan granica BiH, te da će nastojati i ubuduće nastaviti istim putem.

 

                                                                                                       

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.