open-navfaktor-logo
search
Kazne fudbalerima
Sindikat profesionalnih fudbalera BiH osudio odluku Željezničara
Zbog posljednjih dešavanja u klubu s Grbavice, oglasio se i Sindikat profesinalnih fudbalera BiH
24.10.2018. u 17:30
get url
text

Fudbaleri Željezničara danas su iskazali nezadovoljstvo zbog novčanih kazni koje im je odredilo klupsko rukovovodstvo, a koje su stigle zbog loših predstava u prethodnom periodu.

Danas su fudbaleri Plavih u znak protesta trenirali svega 15-ak minuta, a onda se vratili u svlačionicu.

Zbog posljednjih dešavanja u klubu s Grbavice, oglasio se i Sindikat profesinalnih fudbalera BiH. Iz Sindikata su osudili odluku rukovodstva Željezničara.

- Sindikat Profesionalnih Fudbalera BiH osuđuje takvu odluku rukovodstva  sarajevskog kluba, te podržavamo aktivnosti igrača i članova stručnog štaba koji se zalažu da se ispoštuju obaveze kluba prema igračima, odnosno trenerima - saopćeno je iz Sindikata profesionalnih fudbalera.

- U potpunosti svjesni činjenice da sportske kolektive vodi želja za uspjehom i pobjedama, ipak nije prihvatljivo kolektivno kažnjavati igrače i trenere oduzimanjem dijela plaće. Profesionalni igrači i treneri su uposlenici svojih klubova, koji od svojih plaća izdržavaju svoje porodice, rješavaju brige ličnog života i mjesečna naknada u cijelosti pripada njima, a s obzirom na to  vjerujemo da su svoje obaveze prema klubu, poput redovnog odlaska na treninge, utakmice i učešće u aktivnostima kluba ispunili - dodaju iz Sindikata.

- Kažnjavati igrače i trenere zbog “loših” rezultata šteti ugledu bh. fudbala i predstavlja reakciju nedovoljno stručnog rukovodećeg kadra u sportu, u ovom slučaju u fudbalu. Mnogo faktora utječe na ostvarivanje dobrog sportskog rezultata, a osim voljnog momenta, fudbaleri ne mogu više doprinijeti tome. Ipak, selekciju igračkog kadra, aktivnosti na zdravstvenoj zaštiti i fizičkoj i mentalnoj pripremi fudbalera, kao i osiguranje  resursa za pripremu utakmice i skautiranje protivnika spadaju u nadležnosti kluba, a ne fudbalera. Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini pružit će pomoć igračima i trenerima FK Željezničar na rješavanju novonastale situacije, uz uvjerenje da će oni ostvariti svoja prava - zaključeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.