open-navfaktor-logo
search
Migranti
Sindikat zgrožen "neopisivom harangom" na Željeznice FBiH
Sve je počelo pred organizaciju protesta u Bihaću, poručuju iz sindikata
24.10.2018. u 14:20
get url
text

Zgroženi smo činjenicom da se u posljednjih nekoliko dana vrši neopisiva haranga na Javno preduzeće Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine i na redovnu liniju BH Talgo voza Sarajevo - Bihać, navode iz Sindikata Željeznica FBiH, čije saopćenje prenosimo u nastavku u cijelosti:

Kao Sindikat koji djeluje u sistemu Željeznica FBiH, osjetili smo potrebu da reagujemo i da upoznamo javnost.

- Sve je počelo pred organizaciju protesta u Bihaću, gdje su pojedini građani komentarima pozivali na miniranje pruge i pružnih postrojenja, postavljanjem balvana na prugu i uništavanje Talgo voza što predstavlja "čin terorizma".

Sve je to i imalo odjeka na demonstrante koji su dočekali BH Talgo voz  20.10. 2018. godine i napali osoblje pomenutog voza i željezničke stanice Bihać.

Situacija je eskalirala sinoć, prilikom dolaska BH voza u stanicu Bihać, gdje pripadnici MUP-a USK nisu dozvolili izlazak iz voza licima (migrantima), njih ukupno 99. Dok pišemo ovo saopćenje ti ljudi se i dalje nalaze u vozu u krajnje nehumanim uslovima.

Sve je za posljedicu imalo otkazivanje voza broj 715 Bihać - Sarajevo što je nanijelo materijalnu štetu našoj kompaniji.

Tražimo od nadležnih institucija na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i države Bosne i Hercegovine zaštitu imovine i uposlenika Željeznica FBiH.

Željeznice Federacie Bosne i Hercegovine nisu adresa gdje se treba rješavati migrantska kriza  i politička prepucavanja.                                                                                           

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.