open-navfaktor-logo
search
Dan poslije
Sinoć ste previše pojeli i popili: Ova hrana smirit će glavobolju i mučninu
Ako se danas osjećate loše jer ste sinoć na dočeku Nove godine popili čašu vina više ili pojeli puno i ne tako zdrave hrane, uvijek sebi možete pomoći određenim namirnicama i napicima.
01.01.2021. u 17:59
get url
text

Nedavno provedena studija otkrila je kako nakon cijelo noćne zabave studenti drugi dan imaju potrebu jesti slanu i masnu hranu – sve ono što nikako nije dobro za zdravlje.

Zato nemojte slijediti njihove stope jer postoji i bolji način, a ovo su zdrave namirnice koje će vam sigurno pomoći da se osjećate bolje.

Kafa

Sigurno ste jutros odmah nakon buđenja posegnuli za kafom, ali ako vam želudac nije u najboljem stanju, možete se samo osjećati gore. No, ako prije pojedete neku od zdravih namirnica, može vam pomoći da se razbudite i osjećate bolje.

Smoothie

Ovi napici puni su antioksidansa koji mogu umiriti želudac, pa i ako je pod utjecajem upala od previše alkohola. Pomažu kod dehidracije, a ako im dodate bobičasto voće, odlična su alternativa još jednom masnom obroku.

Jaja

Ne samo da ih je lako pripremiti nego su odlična zamjena za proteine koji će vam dobrodoći ako želite nastaviti jesti hranu koja će vas brzo zasititi. Ne jedite ih na puno masnoća, jednostavno ih poslužite uz tost.

Izbjegavajte kobasice ili suho meso jer vam dodatne kalorije dan nakon slavlja ne trebaju.

Pileća supa

Pileća supa liječi sve, od prehlade do mahmurluka ili želuca koji je opterećen konzumacijom masnih namirnica. Supa će vam pružiti proteine, elektrolite i lako probavljive ugljikohidrate.

Losos

Losos je pun antioksidansa koji će umiriti želudac, a ako ste puno popili, sigurno se želite što prije riješiti osjećaja mučnine.

Ako ste naduti i lice vam je podbuhlo, nakon malo lososa brzo ćete primijetiti promjene. Kako je ovo namirnica puna omega 3 masnih kiselina, sigurno je dobar odabir.

Namirnice koje obiluju vodom

Nakon teške hrane i pića, sigurno se pitate zašto ste toliko žedni ujutro. Dehidrirali ste i tijelo traži vodu. Predložili bismo lubenicu, ali kako nije njeno vrijeme, potražite druge namirnice koje sadrže velike količine vode i njih jedite, poput tikvica ili krastavaca…

Banane

Ako osjećate slabost, moguće je da trebate malo kalija, a banane su odličan izvor. Kokos je isto odličan izvor elektrolita, ali i kalija, a ovaj minelar možete pronaći i u soku od narandže ili avokadu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.