Akcija u Mostaru

SIPA hapsila krijumčare ljudi: Iračane odvezli u Blagaj, oteli im mobitele i novac

Objavljeno: 13.06.2019. u 11:42

Uhapšeni su jučer kriminalistički obrađeni u SIPA-i, nakon čega će Tužilaštvu BiH biti podnesen izvještaj protiv njih

FOTO: ILUSTRACIJA

Policajci Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, jučer su na području Mostara uhapsili dvije osobe zbog krijumčarenje ljudi.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, postoje osnovi sumnje da su uhapšene osobe s ciljem sticanja nezakonite imovinske koristi krijumčarile sedam osoba, državljana Iraka koji su trebali biti ilegalno prebačeni sa područja Bihaća, gdje su bili registrovani u jednom od migracijskih centara, preko Mostara na područje Republike Hrvatske.

Također, postoje osnovi sumnje da su uhapšeni, na području Blagaja, općina Mostar, opljačkali krijumčarene osobe, od kojih su oteli veću količinu novca i mobitele.

- Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će Tužilaštvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima - naveli su iz SIPA-e. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije