open-navfaktor-logo
search
Nastavak akcije "Dim"
SIPA hapsila u Sarajevu i Gračanici
Pronađeno je i privremeno oduzeto oko 20 kilograma različitih narkotika 
19.11.2018. u 17:09
get url
text

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva “Dim”, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, danas su na području Sarajeva i Gračanice uhapsili još dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u  vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga. 

Kako je saopćeno iz ove policijske agencije, uhapšeni se sumnjiče da su u proteklom periodu kao članovi organizirane grupe, vršili krijumčarenje narkotičkih sredstava na području Bosne i Hercegovine.

- Kao rezultat preduzetih aktivnosti, policijske agencije u Bosni i Hercegovini su otkrile i privremeno oduzele oko 20 kilograma raznih opojnih droga - navode iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će tokom dana biti predati tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Podsjećamo, u dosadašnjem toku akcije "Dim" uhapšeni su Almir Mrkonjić i Sumedin Topčagić, kojima je na prijedlog Tužilaštva Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.