open-navfaktor-logo
search
Naredba Kantonalnog suda
SIPA izuzela dokumentaciju o poslovanju Čelika, potvrđena istraga protiv 20 osoba
Nogometni klub Čelik sezonu je završio plasmanom u Drugu ligu Centar, a danas su javnost obavijestili da je Državna agencija za istrage i zaštitu izuzela dio dokumentacije u vezi s poslovanjem u periodu od 2017. do 2020. godine.
14.06.2021. u 10:58
get url
text

- Kao što su Upravni odbor i menadžment kluba u nekoliko navrata izvještavali širu javnost, u NK Čelik Zenica se u posljednje vrijeme vrše istražne radnje koje ispituju legalnost poslovanja i eventualno postojanje krivičnih djela u radu od strane lica koja su upravljali klubom u posljednjih 20-ak godina - saopćili su iz NK Čelik putem zvanične internet stranice, te navode:

- U tom smislu, postupajući po naredbi Kantonalnog suda, a na zahtjev Kantonalnog tužilaštva, iz prostorija kluba je u četvrtak, 10.6.2021. godine, izuzet značajan dio dokumentacije koji obuhvata poslovanje u periodu od 2017. do 2020. godine koja je predata Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Na zahtjev kluba za pristup informacijama, od Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno nam je da je otvorena istraga protiv 20 lica zbog osnovanih sumnji u počinjenje krivičnih djela.

U Zenici i dalje traje "rat" između klupskog rukovodstva Čelika i gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića.

- Također, klub je obaviješten da Grad Zenica, protivno zaključku Gradskog vijeća 01-45-17291/20, nikada nije dostavio zahtjev Tužilaštvu da ispita postojanje krivičnih djela u poslovanju u periodu upravljanja klubom od strane tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora NK Čelik Zenica – Fuada Kasumovića - poručili su iz Čelika, dodavši:

- Naglašavamo da će aktuelni Upravni odbor i menadžment kluba stajati na raspolaganju svim istražnim organima da što efikasnije istraže sve neregularnosti i nepravilnosti u upravljanju Čelikom!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.