open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
SIPA poslala dopis i u krovni Savez: Koja imena su proslijeđena Tužiocima FSBiH
Akcija SIPA-e pod kodnim nazovom "VAR" u novembru prošle godine potresla je fudbalsku scenu u Bosni i Hercegovini.
06.03.2020. u 19:44
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA poslala dopis Nogometnom savezu FBiH: Ovo su imena osumnjičenih iz akcije "VAR"

Kao što je Faktor pisao Državna agencija za istragu i zaštitu 20. februara poslala je dopis sa imenima sudija, delegata, kontrolora suđenja i čelnika klubova, koji su prekršili Pravilnike i procedure, te Kodekse N/FS BiH, NS FBiH, FIFA i UEFA. SIPA je, podsjetimo, naglasila kako protiv većine njih nije utvrđena krivična odgovornost, ali ih to ne izuzima iz postupka utvrđivanja disciplinske odgovornosti.

Iz Fudbalskog saveza BiH danas je potvrđeno da je dopis iz SIPA-e stigao i na adresu krovnog Saveza, na kojem su imena tri osobe - Salem Prolić, Blaž Živković i Izet Čejvanović.

- Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 3. marta 2020. godine, zaprimila je dopis Ministarstva sigurnosti BiH - Državna agencija za istragu i zaštitu od 20. febrzara 2020. godine, u predmetu provođenja postupka i utvrđivanja odgovornosti i kršenja važećih propisa FSBiH počinjenih od strane Salema Prolića, Blaža Živkovića i Izeta Čejvanovića, a isti se proslijeđuje Tužiocima FSBiH na postupanje - saopćeno je iz FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.