open-navfaktor-logo
search
Akcija "Tebra"
SIPA se oglasila nakon akcije u Ljubuškom: Pročitajte šta je sve otkriveno u pretresima
Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i lišili slobode dva lica
06.07.2019. u 16:13
get url
text

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u petak, 5. jula 2019. godine, u saradnji sa USKOK-om i MUP-om R epublike Hrvatske, na području Ljubuškog, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Tebra.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Organizovani kriminal” u vezi sa članom 195. “Neovlašteni promet opojnim drogama“ istog zakona.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina municije raznog kalibra, 10 okvirova za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere sa antenom i ručna radio veza „COBRA“, saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

- Zahvaljujemo se policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstarstva unutrašnjih poslova Zapadno-Hercegovačkog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije – navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.