open-navfaktor-logo
search
Izvještaj poslan Tegeltiji
SIPA završila provjere: Nema smetnji da Lučić bude izabran za ministra
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) završila je provjere kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.
12.05.2020. u 09:16
get url
text

- U okviru provjera koje su započele 6.maja 2020. godine, policijski službenici SIPA-e provjeravali su tačnost informacija koje je na obrascu Izjave - Centralne izborne komisije BiH naveo Miloš Lučić, kandidat za ministra u Vijeću ministara BiH. Rezultati izvršenih provjera danas će biti dostavljeni predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz SIPA-e.

Kako nezvanično saznajemo, SIPA nije utvrdila postojanje smetnje da Lučić bude izabran na tu poziciju.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ranije je potvrdila da je izvršila je potrebne provjere za Miloša Lučića, koji je kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice i dala saglasnost da nema nikakvih smetnji da bude izabran na poziciju ministra.

Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić potvrdio je Lučić novi kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice, navodeći da nakon provjera u CIK-u i SIPA-i imenovanje treba da bude potvrđeno u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.