Širi se novi požar od Tučepa prema Makrskoj i ugrožava stambene objekte

Objavljeno: 19.06.17 u 11:30

Novi šumski požar koji je noćas oko 2.25 sati bukno na predjelu zvanom Marasi, između Tučepa i Makarske, i dalje se širi prema planini Biokovo, kao i prema prigradskom naselju Kotišina, nedaleko Makarske. Vatrogascima na terenu pomažu i kanaderi HRZ-a i PZO-a, a uskoro u pomoć stiže i 150 pripadnika Oružanih snaga.

Odluku da se na požarište u Makarsko primorje upute pripadnici Oružanih snaga donio je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević, koji će i doći u Makarsku, te se upoznati sa situacijom na terenu i razgovarati s predstavnicima DVD Makarska i drugima, javlja Hina.  

Zbog požara koji se, potpomognut vjetrom, brzo proširio prema moru te zaprijetio stambenim objektima i hotelima, rano jutros evakuirano je više od 800 gostiju hotela Tamaris i Neptun i iz novog hotela Jadran u Tučepima te su do daljnjega smješteni u hotel Alga. Evakuiran je i dio gostiju i njihovih domaćina iz privatnih apartmana.

Na državnoj cesti D 8 koja je od noćas bila zatvorena za promet između Tučepa i Makarske, od devet sati prometuje se jednom trakom, izvijestila je policija, dok je državna cesta D 512 Makarska – Vrgorac i dalje zatvorena za promet.

Vatra je i ovaj put buknula ispod ceste za Vrgorac, što upućuje na ljudski faktor. Zaprijetila je da bi mogla ugroziti i prve stambene objekte na ulazu u Makarsku.

Pavle Pavlović ima stan na samom raskršću iz Makarske prema Vrgorcu. Sa svog balkona napravio je nekoliko snimaka i podijelio na Facebuku.

Hoće li kanaderi i vatrogasci uspjeti protiv bure, znat će se u narednih nekoliko sati, a sinoptičari za popodne najavljuju i pljuskove, što bi donijelo olakšanje Makaranima.