open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Široki Brijeg gostuje na fešti u Mostaru, Bilbija ide po nove rekorde
Ekipe Zrinjskog i Širokog Brijega večeras otvaraju 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
29.04.2022. u 08:23
get url
text

Hercegovački derbi počinje u 20 sati, a nakon utakmice Plemićima će biti uručen pehar prvaka Bosne i Hercegovine.

Bit će ovo treći međusobni duel ova dva kluba ove sezone. Prvi duel završio je bez pobjednika (0:0), dok su u drugom Plemići ubjedljivo slavili rezultatom 4:0.

Fudbaleri Zrinjskog ove sezone igraju nevjerovatno. Na domaćem terenu su u 14 susreta ove sezone upisali čak 13 pobjeda, te samo jedan remi.

Nemanja Bilbija, napadač Zrinjskog, nemilosrdno rešeta mreže rivala u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Golgeter iz Banje Luke na kontu sada ima 28 golova.

Na vječnoj listi strijelaca Premijer lige BiH Bilbija je smješten na drugo mjesto. Ukupno na kontu ima 118 golova, sedam manje od Wagnera Santosa Laga, legende Širokog Brijega i najboljeg strijelca bh. elite svih vremena. Napadač Plemića će i večeras zasigurno imati motivaciju da se još više približi Wagneru, te da do kraja ove sezone pokuša preuzeti tron.

Široki Brijeg se nalazi na sedmoj poziciji.

Trener Plemića Sergej Jakirović najavio je večerašnji susret.

- Ostalo je još šest kola do kraja sezone. Radimo normalno i sve do kraja će tako biti. Atmosfera je veoma dobra. Pripremamo se za hercegovački derbi. Sa Širokim uvijek budu zanimljive utakmice. Promijenili su trenera, došao je Ivica Barbarić. Očekujem veću disciplinu u timu jer znam kako Ivica razmišlja. Vjerujemo da će stadion biti puniji nego protiv Sarajeva, pošto je službena dodjela pehara i medalja - rekao je Jakirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.