open-navfaktor-logo
search
Startaju 11. januara
Široki Brijeg objavio detaljan plan priprema za nastavak sezone, "generalka" protiv Želje
Medicinskim pregledima koji su zakazani za sutra (ponedjeljak) fudbaleri Širokog Brijega započet će pripreme za nastavak sezone.
10.01.2021. u 13:25
get url
text

Nakon prozivke raspoloživog igračkog kadra i upoznavanja s detaljnim planom priprema šef stručnog štaba Toni Karačić sa svojim suradnicima u utorak i srijedu odradit će i prve treninge.

Uvodni i završni dio priprema za proljetni dio sezone bit će odrađeni u klupskom kampu "Musa - Karačić" na Blatu.

Dio priprema predviđen za regeneraciju, ako epideiološka situacij bude povoljna, tim s Pecare odradit će u Makarskoj u razdoblju od 4. do 12. februara 2021.

Tokom priprema Široki je dogovorio šest kontrolnih utakmica. Ljubuški i Posušje su prva dva protivnika u testnim susretima.
Aktuelni jesenski prvaci u Drugoj ligi FBiH - Jug prvi će testirati ekipu Tonija Karačića, 23. januara 2021. godine u klupskom kampu "Musa - Karačić" na Blatu, dok će sedam dana poslije odigrati meč protiv Posušjua, aa mjesto odigravanja bit će naknadno određeno.

Prvi dio priprema Široki će završiti pripremnom utakmicom protiv GOŠK-a 3. februara 2021. u klupskom kampu "Musa - Karačić"

Boravak u Makarskoj sastav sa Pecare iskoristit će za duel protiv hrvatskog trećeligaša RNK Split, 6. februara 2021. u Parku Mladeži u Splitu, a po povratku u Široki Brijeg dogovorena je utakmica protiv Tuzla Cityja (13. februar).

Generalnu provjeru Široki će imati 20. februara na Grbavici protiv Željezničara, a slučaju nepovoljnih vremenskih prilika mjesto odigravnja utakmice će biti promijenjeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.