open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Široki Brijeg siguran protiv Olimpika, Željo i Tuzla City remizirali
Fudbaleri Željezničara ni u trećem pokušaju ovog proljeća nisu uspjeli savladati Tuzla City. Nakon prvenstvenog poraza na Tušnju (0:2) i ispadanja u Kupu, tim sa Grbavice ni večeras nije uspio savladati izabranike Husrefa Musemića.   
21.03.2021. u 18:54
get url
text

Derbi 23. kola završen je bez pobjednika i bez golova, a domaći su ponovo imali zamjerki na suđenje. 

U prvom poluvremenu derbija na Grbavici gledali smo sjajan fudbal. Obje ekipe imale su svoje prilike, ali mreže su mirovale. Najbolju šansu imali su domaći u 16. minuti kada je Muminović panterskom intervencijom spasio gol Tuzla Cityja.

Minut kasnije Badji se nije najbolje snašao u šesnaestercu Plavih, ali je sa peterca, u padu šutirao preko gola.

Na otvaranju drugog dijela Štilić je prokockao dobru priliku i šutirao je preko gola.

Dvije sporne situacije pred golom gostiju vidjeli smo u 58. minuti. Brkić je igrao rukom, domaći u tražili penal, ali se sudija Njegomirović nije oglasio. U nastavku akcije pao je Ikić, ali ni tada nije bilo penala.

Domaći ponovo traže kazneni udarac u 70. minuti nakon što je Šabanadžović pao u kaznenom prosotru, ali Njegomirović opet odmahuje rukom. Treba naglasiti da je Aleksandar Smiljanić u dva navrata opravdano poništio golove Želji i to zbog ofsajd pozicija.

U drugom meču koji je odigran u istom terminu Široki Brijeg je bez većih problema savladao Olimpika - 3:0.

Mrežu Vukova načeo je Ikić u 8. minuti. na 2:0 povisio se Jurilj golom u 52. minuti, a u posljednjim sekundama Ikić je potvrdio trijumf.

Imali su i gosti svoje prilike, koje nisu uspjeli realizovati, pa će bodove spasa u borbi za opstanak tražiti negdje drugo.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.