"Naknada štete"

Široki Brijeg tužio Sarajevo zbog klevete

Objavljeno: 22.10.2019. u 12:19

Problemi na relaciji Široki Brijeg-Sarajevo nastali su nakon utakmice osmine finala Kupa BiH

FOTO: nk široki brijeg

NK Široki Brijeg podnio je tužbu protiv FK Sarajevo zbog klevete, saopćio je klub sa Pecare.

- Zbog činjenice da Fudbalski klub Sarajevo, na žalost, nije postupio po zahtjevu za objavom ispravke objavljenih informacija i izvinjenja Nogometnom klubu Široki Brijeg od 7. oktobra 2019. godine te tako, barem malo, pokušao ublažiti posljedice neistinitih navoda koje je iznio u svom dopisu od 4. oktobra 2019. godine, Nogometni klub Široki Brijeg je, radi zaštite svog ugleda te pokušaja otklanjanja pretrpljene štete, odnosno pokušaja sprječavanja njenoga daljnjeg uvećanja, 22. oktobra 2019. godine pred Općinskim sudom u Sarajevu podnio tužbu radi naknade štete zbog klevete protiv Fudbalskog kluba Sarajevo, nastale zbog neistina iznesenih u navedenom dopisu - saopćio je klub iz Širokog Brijega.

Problemi na relaciji Široki Brijeg-Sarajevo nastali su nakon utakmice osmine finala Kupa BiH u kojoj je klub sa Pecari slavio sa 3:2 i izborio narednu rundu takmičenja. Meč su obilježili navijači domaćeg tima koji su izazvali i prekid utakmice, zbog čega je Široki Brijeg kažnjen sa dvije utakmice igranja pred praznim tribinama.

Zbog čega su sa Pecare tražili izvinjenje od Bordo tima pogledajte OVDJE.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije