open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Široki u derbiju dočekuje Željezničar, Igman u Srebreniku
Dva meča 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana su jučer, dva se igraju danas, a dva su na rasporedu u nedjelju.
15.10.2022. u 08:00
get url
text

Borac i Sloga u petak su ostvarili pobjede protiv Posušja i Sarajeva, a subotnji program donosi nam i derbi kola u kojem će Široki Brijeg od 19 sati na Pecari ugostiti ekipu Željezničara.

Nešto ranije (14.30 sati) u Srebreniku će snage odmjeriti Tuzla City i Igman. Konjičani su u prvom krugu premijerligaškog karavana nanijeli poraz izabranicima Dragana Jovića, pa će sada Građani nastojati da se revanširaju. Domaći žele bodove za proboj ka vrhu tabele, dok će gosti pokušati ostati neporaženi kako bi pobjegli iz opasne zone.

Mnogo zanimljivije trebalo bi biti na Pecari, gdje će snage odmjeriti stari znanci. Željezničar je u prošlom kolu nes(p)retno izgubio od Zrinjskog na Grbavici, a Plavi su tada pokazali da imaju kapacitet da se suprotstave najjačim timovima lige. S druge strane Široki Brijeg se oporavio od poraza protiv Zrinjskog, te je proteklog vikenda trijumfom u Banovićima nad Slobodom ostao pri vrhu tabele.

Rezultati, parovi, sudije i satnica

Borac - Posušje 2:1

Sloga - Sarajevo 1:0

subota

Tuzla City - Igman (Antoni Bandić, Arena Sport, 14.30 sati)

Široki Brijeg - Željezničar (Dragan Petrović, MYTV, 19 sati)

nedjelja

Leotar - Zrinjski (Adis Mulahasanović, Arena Sport, 14.30 sati)

Velež - Sloboda (Darko Gedžić, Arena Sport, 14.30 sati)

Standings provided by Sofascore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.