open-navfaktor-logo
search
Dva derbija
Široki zanima samo pobjeda nad Sarajevom, šta može Husrefov City u gostima?
Dva vjerovatno najzanimljivija susreta 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas u Mostaru i Širokom Brijegu.
14.03.2021. u 08:39
get url
text

Nakon što je u subotu Mladost na domaćem terenu nadigrala Krupu s 1:0, a Velež upisao prvi trijumf na gostovanju kod Slobode otkako se igra PLBiH, danas se od 17 sati sastaju Zrinjski i Tuzla City.

Susreta na stadionu Pod Bijelim brijegom ljubitelji domaćeg fudbala moći će pratiti na kanalu Arena Sport, dok će pravu u ovom duelu dijeliti Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Gosti iz Tuzle meč sa Plemićima dočekuju u dobroj atmosferi nakon što su u kratkom periodu u dva navrata savladali Željezničar. Plave su prvo nadigrali u prvenstvu, a zatim su ih nakon boljeg izvođenja penala eliminisali iz Kupa BiH.

Rad Husrefa Musemića u redovima današnjeg protivnika njegove ekipe pohvalio je i trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

- Vidi se "ruka" Husrefa Musemića, on ih je preporodio, čvrsti su, agresivni i brzi. U nastavak sezone su ušli jako dobro, a mi smo ispali iz Kupa BiH. Oni su prošli Željezničar na penale - istakao je Jakirović, te dodao:

- Kao što sam i ranije govorio, ovdje svako svakoga može pobijediti i svi imaju neku svoju računicu. Mi želimo izlazak u Evropu, Kup je otpao, ali do kraja sezone imamo još 12 mečeva da ostvarimo svoj plan i ciljeve.

Iz Musemićevih riječi može se zaključiti da je zadovoljan igrom svoje ekipe na početku proljetnog dijela sezone. U Mostaru želi dobar rezultat, a Zrinjski je tim po mjeri koji će pokazati šta City može u gostima, jer ovog proljeća još nisu igrali van Tuzle.

- Idemo da se nadigravamo s jednom ekipom koja je kvalitetna. Idemo u dobrom raspoloženju, prvenstvo smo otvorili dobro i želimo odigrati kvalitetnu utakmicu te napraviti najbolji mogući rezultat naglasio je Musemić.

U drugom susretu današnjeg programa na Pecari se sastaju Široki Brijeg i Sarajevo, dva prvoplasirana tima nakon 21. kola PLBiH.

- Ovo je veliki test za cijelu ekipu. Sarajevo je dominantno u ligi, ali vjerujem kako možemo ugroziti njihovo prvo mjesto i uključiti se u borbu za sami vrh - rekao je trener Širokobriježana Toni Karačić, dodavši da njegovim izabranicima ne manjak motiva.

- Kvalitetu Sarajeva ne treba previše naglašavati i preuveličavati. Znaju gdje dolaze, Pecara je naš dom i ovdje nas zanima samo pobjeda - dodao je Karačić.

Danimir Milkanović koji vodi ekipu Sarajeva u odsustvu Vinka Marinovića naglašava kako je meč koji se igra večeras od 19 sati na stadionu Pecara jako bitan za Bordo tim.

- Čeka nas treći derbi u nizu. Ovo je veoma važna utakmica za nas, ali smo nakon utakmice protiv Zrinjskog i pobjede u Kupu, napunili samopouzdanjem. Idemo optimistično u Široki Brijeg, iako smo svjesni da nas čeka motivisan protivnik - rekao je Milkanović.

Premijer liga BiH, 22. kolo:
subota, 13. mart:
Mladost - Krupa 1:0
Sloboda - Velež 1:2

nedjelja, 14. mart:
Zrinjski - Tuzla City (17, Arena Sport) / Haris Kaljanac (Sarajevo)
Široki Brijeg - Sarajevo (19, MojaTV) / Luka Bilbija (Prijedor)

ponedjeljak, 15. mart:
Željezničar - Olimpik (17, MojaTV) / Mateo Musa (Široki Brijeg)
Borac - Radnik (19.05, Arena Sport) / Antoni Bandić (Grude)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.