Tražite jednostavan recept za najfiniju čokoladnu glazuru? Našli ste ga! Ova je glazuru idealna za glaziranje vaših kolača i torti, kao i drugih slastica.

Osim što našim tortama i kolačima daje ljepši i elegantniji izgled, čokoladna glazura im daje i bolji okus jer sve je finije kad ima barem malo čokolade, zar ne? Što je čokolada kvalitetnija, to je glazura bolja, ljepše se steže i ne puca pri rezanju.

Koliko je važno imati kvalitetnu čokoladu, toliko je bitno na pravi način pripremiti glazuru.

Čokoladu (zajedno s puterom) možete otopiti u mikrovalnoj pećnici ili na pari te joj potom dodati ulje i malo vode pa sve dobro izmiješati dok ne dobijte gustu, sjajnu masu. I čim se glazura malo prohladi, spremna je za prelijevanje po kolaču.

Sastojci:

150 g tamne čokolade
50 g putera
2 kašike ulja
1 kašika vode

Priprema:

1. Čokoladu grubo narežite ili izlomite na manje dijelove. Maslac narežite na kockice.

2. U dublju posudu stavite vodu i zakuhajte pa preko nje stavite drugu posudu koja ne dodiruje vodu i u kojoj ćete uz stalno miješanje otopiti čokoladu i puter.

3. Otopljenoj čokoladi dodajte ulje i kašiku vode pa sve dobro izmiješajte i maknite s vodene pare. Kratko prohladite i glazura je spremna za glaziranje vaših kolača i torti.