Koliko je važno imati kvalitetnu čokoladu, toliko je bitno na pravi način pripremiti glazuru
Tražite jednostavan recept za najfiniju čokoladnu glazuru? Našli ste ga! Ova je glazuru idealna za glaziranje vaših kolača i torti, kao i drugih slastica.
Osim što našim tortama i kolačima daje ljepši i elegantniji izgled, čokoladna glazura im daje i bolji okus jer sve je finije kad ima barem malo čokolade, zar ne? Što je čokolada kvalitetnija, to je glazura bolja, ljepše se steže i ne puca pri rezanju.
Koliko je važno imati kvalitetnu čokoladu, toliko je bitno na pravi način pripremiti glazuru.
Čokoladu (zajedno s puterom) možete otopiti u mikrovalnoj pećnici ili na pari te joj potom dodati ulje i malo vode pa sve dobro izmiješati dok ne dobijte gustu, sjajnu masu. I čim se glazura malo prohladi, spremna je za prelijevanje po kolaču.
Sastojci:
150 g tamne čokolade
50 g putera
2 kašike ulja
1 kašika vode
Priprema:
1. Čokoladu grubo narežite ili izlomite na manje dijelove. Maslac narežite na kockice.
2. U dublju posudu stavite vodu i zakuhajte pa preko nje stavite drugu posudu koja ne dodiruje vodu i u kojoj ćete uz stalno miješanje otopiti čokoladu i puter.
3. Otopljenoj čokoladi dodajte ulje i kašiku vode pa sve dobro izmiješajte i maknite s vodene pare. Kratko prohladite i glazura je spremna za glaziranje vaših kolača i torti.