Parlament BiH

Sjednica prekinuta prije nego što je počela, zastupnici se "razbježali"

Objavljeno: 04.09.2018. u 16:10 Autor: A. Šarenkapa

Nakon sjednice proširenog Kolegija, predsjedavajući Mladen Bosić krako kazao kako prekida sjednicu zbog nedostatka kvoruma

Današnja sjednica Zastupničkog doma PSBiH je prekinuta prije nego što je i počela rasprava o tačkama dnevnog reda.

Nakon pauze koju je zatražio zastupnik Nikola Lovrinović, u sali se nije pojavio dovoljan broj zastupnika za nastavak sjednice. Zbog toga je predsjedavajući Doma Mladen Bosić sazvao sjednicu proširenog Kolegija, kojeg osim predsjedavajućeg i njegovih zamjenika čine i predsjednici klubova zastupnika, kako bi razgovarali o nastavku sjednice.

Po okončanju sjednice proširenog Kolegija, kada su učesnici ovog sastanka ušli u salu, a u kojoj je bila tek nekolicina zastupnika, Bosić je odlučio prekinuti sjednicu zbog nedostatka kvoruma.

Po svemu sudeći, naredna sjednica bit će održana tek poslije oktobarskih izbora.

- Pravno postoji mogućnost zakazivanja nove sjednice, ali do sada nije bila praksa da se sjednica zakazuje u predizborno vrijeme. Ja ću ipak obaviti konsultacije sa predstavnicima klubova o eventualnom zakazivanju nastavka sjednice - kazao je novinarima Mladen Bosić. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije