Nesreća

Sjednica Skupštine KS počela Fatihom i minutom šutnje za stradale članove porodice Brkić

Objavljeno: 10.06.2019. u 10:29

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković na samom početku zatražio je od zastupnika da odaju počast i prisjete se Almira Brkića, njegove supruge Lamije i šestogodišnje kćerke Fatime

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo koja se održava danas, a povodom poskupljenja gasa počela je učenjem Fatihe i minutom šutnje za porodicu Brkić koja je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković na samom početku zatražio je od zastupnika da odaju počast i prisjete se Almira Brkića, njegove supruge Lamije i kćerke Fatime.

Članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, uposlenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS uputili su poruke saučešća povodom tragične smrti članova porodica Brkić i Selimović.

Izrazili su duboko saučešće porodicama Brkić i Selimović zbog nenadoknadivog gubitka tri člana porodice Almira, Lamije i njihove kćeri. Također, izrazili su saučešće OŠ "Zahid Baručija" jer su izgubili svoju učenicu i predsjednika Vijeća roditelja, te "Srednjoj školi za saobraćaj i komunikacije" zbog gubitka uposlenika.

Kanton Sarajevo putem resornih ministarstava pružit će svu potrebnu podršku kako bi olakšali tugu sinu i bratu poginulih i ojačali ga u nošenju sa životnim izazovima.

Na današnjoj sjednici razmatrat će se samo jedna tačka dnevnog reda Informacija o poskupljenju prirodnog gasa s prijedlogom mjera za ublažavanje posljedica poskupljenja gasa na privredu i građanstvo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije