open-navfaktor-logo
search
Održat će se online
Sjednica Skupštine KS zakazana za 23. april
Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo te izmjena Odluke o izvršenju Finansijskog plana ZZO-a za 2020. godinu bit će razmatrani na sjednici Skupštine KS-a 23. aprila.
Nedim Pobrić
10.04.2020. u 15:51
get url
text

Na dnevni red te sjednice uvršten je i Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja KS, jer je, prema riječima predsjedavajućeg Skupštine Mirze Čelika, zakonska obaveza da se utvrdi taj prijedlog kao i način na koji će javna priznanja biti dodijeljena.

Program rada Skupštine KS za 2020. godinu također će biti razmatran, kao i Informacija Vlade KS i Štaba civilne zaštite o poduzetim aktivnostima, po resorima, u vezi sprovođenja mjera radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID- 19.

Zaključkom Kolegija, zadužena je i Vlada da pripremi Informaciju o ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa na privredu KS, s prijedlogom mjera, kojom će biti dopunjen dnevni red 24 sjednice.

Sjednica će se održati online, što je omogućeno današnjom dopunom Poslovnika Skupštine KS, a njen prenos će biti omogućen putem TVSA, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.