open-navfaktor-logo
search
Nagrade u 12 kategorija
Sjednica žirija 21. Izbora najboljeg sportiste BiH: Rezultat i uspjeh su ono što se vrednuje
Konstituirajućom sjednicom danas je ozvaničen rad žirija 21. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije Bosne i Hercegovine.
05.11.2021. u 14:25
get url
text

Žirijem ove godine predsjedava Jasmin Mrkonja, proslavljeno ime bh., regionalnog, evropskog i svjetskog rukometa, koji će svojim znanjem, iskustvom i autoritetom dati dodatni pečat i snagu najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH.

Iako je zbog nevremena u većem dijelu zemlje nekoliko članova žirija danas bilo opravdano spriječeno da učestvuje u radu sjednice, poslana je jednoglasna i snažna poruka da i ovo godine neće biti odstupanja u profesionalnom i odgovornom pristupu u načinu odlučivanja pri izboru najboljih pojedinaca i sportskih kolektiva.

 - Siguran sam da ćemo, kao svake godine, izabrati i proglasiti samo one najzaslužnije i najbolje. Nikada nije bilo razmimoilaženja prilikom donošenja odluka, kod nas sportista to ide puno jednostavnije nego u ostalim životnim sferama. Rezultat i uspjeh su ono što se vrednuje. Prilikom donošenja odluka imat ćemo na umu da odlučujemo o mladim ljudima koji su se svojim trudom i mukotrpnim radom izborili za vrhunske rezultate - rekao je Mrkonja.

U radu žirija su, kao i ranijih godina, uključeni predstavnici medija u BiH, članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH, te predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH.

 - Mi u OK BiH kao i svih ranijih godina smo motivisani dati svoj snažan doprinos da i ovogodišnji izbor protekne kao i svi prethodni na najvišem nivou. Siguran sam da ćemo i ovogodišnje naše zajedničko putovanja s ciljem izbora i promocije najboljih pojedinaca završiti na radost sportista i sportskih radnika - poručio je Izet Rađo, potpredsjednik OK BiH.

Kako je saopćeno, nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fair – play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno djelo, najbolji sportista za osobe sa invaliditetom i najbolja ekipa u sportu za osobe sa invaliditetom.

Proglašenje najboljih za 2021. godinu bit će održano 20. decembra, sa početkom u 20 sati, uz direktan prenos na BHT 1 i portalu nezavisne.com.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.