open-navfaktor-logo
search
Zajednički poziv
Skaka i Brega u italijanskoj Ravenni: Vidimo se 24. augusta u Sarajevu
Gradonačelnik Ravenne povodom koncerta Gorana Bregovića pozvao je gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku da ga posjeti kako bi se kroz razgovor predstavile kulture dva grada te otvorile nove mogućnosti za komunikaciju, sa naglaskom na multikulturalnost koju baštini Sarajevo
03.07.2019. u 08:57
get url
text

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sinoć je u palači Mauro de Andre u italijanskoj Ravenni prisustvorao spektakularnom koncertu "Tri pisma iz Sarajeva" muzičara Gorana Bregovića.

On je iskoristio priliku te zajedno sa Bregom pozvao sve da dođu na koncert koji će biti održan 24. augusta u Sarajevu, u objektu stare tvrđave Bijela tabija na Vratniku.

- Sarajlija, svjetski poznat muzičar Goran Bregović održao je sinoć spektakularan koncert “Tri pisma iz Sarajeva” u palači Mauro de Andre u italijanskoj Ravenni.

Gradonačelnik ovog italijanskog grada Michele de Pascalea pozvao je tim povodom gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku da ga posjeti kako bi se kroz razgovor predstavile kulture dva grada te otvorile nove mogućnosti za komunikaciju, sa naglaskom na multikulturalnost koju baštini Sarajevo.

Upravo je to i poruka turneje ovog muzičara čiji će vrhunac kako se očekuje biti koncert koji će biti održan uz podršku Grada Sarajeva, 24. augusta u Sarajevu u impoznatnom ambijentu Bijele tabije - navodi se u objavi na zvaničnoj stranici gradonačelnika Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.