open-navfaktor-logo
search
Planovi
Skaka: Oni koji su bili protiv izgradnje Žičare danas su nas htjeli spriječiti da nastavimo misiju gradnje
Skaka je najavio da Grad Sarajevo u narednoj godini očekuje realizacija važnih kapitalnih projekata i investicija za šta je izdvojena četvrtina cjelokupnog budžeta
17.12.2019. u 13:23
get url
text
Abdulah Skaka gradonačelnik

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je nakon usvajanja Prijedloga budžeta prijestonice BiH kazao da "oni koji su nekada bili protiv izgradnje Trebevićke žičare, koja je danas ponos građana i najuspješnija poslijeratna investicija, danas su nas htjeli spriječiti da usvajanjem budžeta nastavimo našu misiju izgradnje, razvoja i očuvanja Sarajeva kao glavnog grada BiH i evropske metropole". 

-Nisu u tome uspjeli, i zato zahvaljujem vijećnicima koji su prepoznali interes građana i grada i glasali za Prijedlog budžeta. Naime, Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je danas Prijedlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 16,5 miliona maraka što je 9,8 posto manje u odnosu na prošlu godinu – izjavio je Skaka. 

Uprkos tome, Skaka je najavio da Grad Sarajevo u narednoj godini očekuje realizacija važnih kapitalnih projekata i investicija za šta je izdvojena četvrtina cjelokupnog budžeta. 

- Kada tome dodamo i da sredstva iz tekućih grantova 5,6 miliona KM po pravilu idu kao podrška razvojnim, socijalnim, kulturnim, sportskim projektima jasno je da skoro dvije trećine budžeta investiramo direktno u napredak i razvoj Grada. Građani od nas očekuju najbolje i naša je obaveza ispuniti ta očekivanja, bez obzira na okolnosti. 

Manjak koji je uzrokovan odlukama kantonalnih vlasti, nadomjestiti ćemo snažnijim provlačenjem sredstava iz međunarodnih fondova. Upravo danas na dnevnom redu imamo informaciju da smo u tekućoj godini kroz projektne aktivnosti implementirali više od 2,5 miliona maraca – podvukao je gradonačelnik.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.