Skaka poklonio ramazanski top Goraždanima

Objavljeno: 13.06.18 u 17:49

Gradonačelnik Grada Sarajevo Abdulah Skaka poklonio je danas Gradu Goražde ručno rađeni ramazanski top koji će oglašavati vrijeme iftara u ovom gradu.

Sa spomen izletišta Rorovi vrijeme iftara ubuduće će oglašavati ramazanski top
Sa spomen izletišta Rorovi vrijeme iftara ubuduće će oglašavati ramazanski top

Primopredaji na spomen izletištu Rorovi, gdje će biti i postavljen top, prisustvovala je i predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Aida Obuća.

Ona je u svom obraćanju izrazila zadovoljstvo i zahvalnost na ovoj vrijednoj donaciji koja je došla u svetom mjesecu ramazanu te što će i Goražde i na ovaj način biti dio bosanskohercegovačke tradicije.

S željom da se dio tradicije Sarajeva prenese i u druge bosanskohercegovačke gradove, Grad Sarajevo je u vrijeme mjeseca Ramazana ramazanski top poklonio Travniku, Mostaru i Velikoj Kladuši.

- Jako mi je drago i jako sam sretan što sam danas u herojskom Goraždu koje sa pravom nosi ovaj naziv, uz činjenicu da i poslije agresije i dalje ostaje najaktivniji grad u BiH, jer ima najmanji broj nezaposlenih - kazao je Skaka.

Gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović istaknuo je veoma dobru saradnju sa gradonačelnikom Grada Sarajeva i u drugim oblastima.

- Imamo jako dobru saradnju kroz projekte, a posebno smo bili iznenađeni kada je predložio ovu ideju da se Goraždu dodijeli jedna ovakva donacija, koja je inače u tradiciji bosanskih čaršija i mahala kojim se obilježavaju značajni datumi u historiji Bošnjaka - istaknuo je Ramović.

Nakon primopredaje na Rorovima, u Gradskoj upravi Goražde održan je i sastanak na kojem je razgovarano o zajedničkoj saradnji ova dva grada u budućnosti.