open-navfaktor-logo
search
Iskusni spasioci
Skaka posjetio GSS Trebević: Sjajni mladi ljudi spremni da odgovore na sve izazove
Gorska služba spašavanja Trebević, osim žičare, može pokriti i širi prostor trebevićkih izletišta na koje dolazi sve veći broj posjetilaca
04.11.2018. u 21:29
get url
text
Abdulah Skaka GSS Trebević

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je danas Gorsku službu spašavanja Trebević, koja je posebna jedinica spremna za operacije na Trebevićkoj žičari, ali i širem području planine Trebević, javlja Anadolu Agency.

Grupa vrhunski obučenih spasilaca, među kojima ima onih sa višedecenijskim iskustvom gorskog spašavanja, ali i spremnih, mladih entuzijasta, aktivna je od samog početka rada Trebevićke žičare. Srećom, za sada nisu imali potrebu intervenirati.

- Ovo su sjajni mladi ljudi, ali i iskusni spasioci. Imaju naše puno povjerenje. Izuzetno cijenimo njihovu spremnost, volju i entuzijazam. Svi oni su na nivou profesionalaca, iako ovo ne rade za plaću - naveo je Skaka na svom Facebook profilu.

Gorska služba spašavanja Trebević, osim žičare, može pokriti i širi prostor trebevićkih izletišta na koje dolazi sve veći broj posjetilaca.

- Ovom prilikom sam potvrdio da ću podržati njihove aktivnosti, ističući važnost brze reakcije u slučaju bilo kakve potrebe - napisao je Skaka nakon posjete Gorskoj službi spašavanja Trebević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.