open-navfaktor-logo
search
Prijem u Vijećnici
Skaka priredio ručak za imame sarajevskog medžlisa i njihove supruge
Glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo Hafiz Kenan ef. Musić rekao je kako izuzetno cijeni poziv Grada Sarajeva i gradonačelnika
05.06.2019. u 17:45
get url
text
Vijećnica, ručak za sarajevske imame, Abdulah Skaka

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka bio je danas u Vijećnici domaćin bajramskog ručka priređenog u čast imama sarajevskog medžlisa i njihovih supruga.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave, svečanom ručku je prisustvovalo više od 160 imama i njihovih supruga.

Gradonačelnik Skaka je istaknuo nemjerljiv značaj i trud koji su imami uložili tokom ramazana, posebno naglašavajući ulogu žena.

Prema njegovim riječima, vjerska zajednica, imami i javne institucije u velikoj mjeri dijele odgovornost za dobrobit porodice i društva.

- Mi možemo i trebamo svi biti različiti i posebni. Ali, moramo jedinstveno djelovati, biti kao jedan u  ulaganju napora za zajedničku dobrobit, napredak naše države i za budućnost nas i generacija koje dolaze - poručio je gradonačelnik Skaka.

Glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo Hafiz Kenan ef. Musić rekao je kako izuzetno cijeni poziv Grada Sarajeva i gradonačelnika.

- Bilo je vremena kada imami nisu bili pozivani u institucije i mjesta poput Vijećnice. Hvala Bogu sada je to iza nas - rekao je ef. Musić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.