open-navfaktor-logo
search
Birokratskim korakom
Skalamerija ispred Parkuše postala "privremena zaštitna ograda", šta poručuju iz Općine
Ispred nekadašnje Parkuše, kultnog ugostiteljskog objekta u centru Sarajeva, nikla je metalna konstrukcija, odnosno skalamerija na kojoj je osvanuo i natpis "privremena zaštitna ograda".
10.03.2021. u 08:15
get url
text
Parkuša Sarajevo

VEZANI TEKST - Ruglo u centru Sarajeva: Mandić ne bi da se oglašava, Ajnadžić mu poručuje da ukloni bespravnu skalameriju ispred "Parkuše"

Kada će i ko ukloniti bespravno izgrađeni limeni objekat ispred kultne kafane Parkuša, pokušali smo saznati u Općini Centar.

Na upit koji smo poslali stigao je pismeni odgovor koji potpisuje Safet Huremović, stručni savjetnik za informisanje i koordinaciju Općine Centar, i koji prenosimo u cijelosti i bez redakcijskih intervencija. 

- Na lokalitetu Maršala Tita 11 Inspektorat Općine Centar, odnosno urbanističko-građevinski inspektor, je pokrenuo inspekcijski postupak, te je doneseno Rješenje za uklanjanje gradilišne ograde sa krovnim pokrivačem, te vraćanje fasade u prvobitno stanje. Na predmetno rješenje je izjavljena žalba drugostepenom organu.

Inspektorat Općine Centar je nastavio sa inspekcijskim postupkom i donesen je Zaključak o dozvoli izvršenja predmetnog rješenja koji je u otpremi.

Također, komunalni inspektor je izvršio kontrolni pregled deponovanja materijala na javnoj površini ispod bespravne građevine.

{$galerijaFotografija}

Izvršenje rješenja će se provesti nakon što Zaključak o dozvoli bude izvršan, te nakon što bude odabran izvođač radova s obzirom da je budžet Općine Centar tek usvojen, a okvirni sporazum za izvođenje radova je istekao. Po sticanju upravnih i tehničkih uslova predmetna ograda će biti prinudno uklonjena na teret izvršenika, ukoliko investitor to ne uradi dobrovoljno – navodi se u odgovoru stručnog savjetnika za informisanje i koordinaciju Općine Centar.

Parkuša, 09.03.2021.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.