open-navfaktor-logo
search
Utakmica prekinuta
Skandal u Srbiji: Trener pesnicom u lice udario glavnog sudiju, pomoćnika hvatao za vrat
Novi skandal trese fudbal u Srbiji. Utakmica 15. kola Okružne lige Kolubara, Žabari - ZSK (1:0), prekinuta je u 75. minuti.
30.11.2021. u 16:55
get url
text

Tada je sudija Aleksandar Nerić dosudio jedanaesterac za domaće, stvorila se velika gužva, a najratoborniji je bio Živorad Pločić, trener ZSK-a.

Sudija Nerić je opisao šta se dogodilo.

- U 75. minuti dosudio sam penal za Žabare, sa odlukom se nije slagao trener ZSK-a, udario me je pesnicom u lice i otvorenom šakom po nosu, a kad je pomoćnik pritrčao da mi pomogne, Pločić je udario i njega, uhvatio ga za vrat, a potom ga udario pesnicom u vrat.

Na sreću, ubrzo je intervenisala policija, spasla nas je i ispratila do Urgentnog centra u Valjevu radi ukazivanja ljekarske pomoći. Zbog toga sam prekinuo utakmicu - napisao je Nerić.

U izjavi za Sportski žurnal oglasio se i trener ZSK-a Pločić, koji tvrdi suprotno.

- Žestoko nas je sudija oštetio u toj utakmici. Isključio nam je igrača, pokazao više žutih kartona, a vrhunac je bio nepostojeći penal za domaćina. Poslije gužve na terenu, primjetio sam namjeru pomoćnog sudije da udari igrača ZSK-a i umiješao sam se da ga odbranim. Bilo je obostranog guranja i ne sporim da sam oteo pištaljku glavnom sudiji, ali bez udarca - kazao je Pločić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.