open-navfaktor-logo
search
Sramota u Boriku
Skandalozno: Bez zastave Bosne i Hercegovine na turniru ABA lige u Banjoj Luci!?
U banjalučkom Boriku danas je počeo četvrti turnir ABA 2 lige.
23.01.2023. u 23:14
get url
text

Pod svodovima kultne dvorane nema zastave države Bosne i Hercegovine, piše BHbasket.

Kao što se može vidjeti u prijenosima, ali i fotografijama u Boriku su postavljene zastave Borca, Banja Luke (?), zastava bh. entiteta RS, još jedna trobojka koja aludira na zastavu susjedne Srbije i zastava NLB ABA lige 2.

- Samo naivni mogu pomisliti da je ovo slučajno. Organizator može postaviti i zastavu Tunguzije, ali šta rade odgovorne osobe u ABA ligi?

Hoće li sutra, recimo, Spars istrčati na parket a da ne bude zastave Bosne i Hercegovine? Široki igrao (izgubio od Podgorice 62:69), ne znamo da li su primijetili taj detalj...

Šta kaže generalni sponzor, NLB banka, podržavaju li ovakav skandalozni čin ili ih treba upoznati s ovim jer, recimo, sve javne transakcije u Tuzlanskom kantonu idu preko NLB banke - piše BHbasket, uz zaključak:

- Hoće li se olako preći preko ovog? Čekamo odgovore i zastavu Bosne i Hercegovine u Boriku koja po propozijama Lige BiH mora biti veća od drugih istaknutih. Znamo da je ABA liga privatno takmičenje, ali država se mora poštovati. Ako ne mora, neka slobodno kažu... ABA ligo, NLB banko, na vas je red...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.